01.10.2013

Наступного року Південь отримає воду для зрошення з Каховського водоканалу

Україна отримає від Китаю 3 мільярда доларів кредиту на відновлення систем зрошення на Півдні.
18.03.2013

Пивоварний ячмінь в Україні: маленька перемога в галузі з великими перспективами

 Ні для кого не секрет, що пивоварний ячмінь - високотехнологічна культура, яка вимагає пильної уваги сільгоспвиробника ще до сівби, на протязі всього циклу росту і на етапі зберігання.
08.11.2012

Адаптація землеробства степової зони до умов підвищення посушливості клімату

В останні роки в усьому світі дуже активно обговорюються питання зміни клімату. Взагалі клімат – категорія нестійка та мінлива. Так було завжди, однак з початку 80-х років минулого століття кліматичні метаморфози стали значно помітнішими.

30.09.2011

Західний форпост аграрної освіти

Чи не вперше за всі роки незалежності в Україні почали всерйоз говорити про престижність професії аграрія, а профільні виші з полегшенням зітхнули, підрахувавши кількість заяв абітурієнтів 2011 року. Про те, що від кадрового забезпечення галузі напряму залежить успішність реформ у сільському господарстві, заявляє і очільник Міністерства Аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Звичайно, аби скласти іспит на  конкурентноспроможність, українські аграрії повинні мати необхідний рівень знань. Саме його вимагають новітні інтенсивні технології виробництва  та загальносвітові тенденції розвитку сільського господарства.
29.09.2011

Нормативні вимоги до ведення насінництва в сучасних умовах

Насіннєвий ринок в Україні наразі активно розвивається. Зрозумівши перспективність та прибутковість цього бізнесу, багато аграріїв обирають саме його. Проте далеко не всі при цьому усвідомлюють міру своєї відповідальності перед споживачами та державою, як і того, що вирощування насіння та садивного матеріалу чітко регламентоване законодавством. Це цілком закономірно, адже від його якості залежить врожайність, а значить продовольча безпека країни.

Опитування

Чи підтримуєте ви необхідність внесення змін до Закону України "Про насіння і садивний матеріал "?